INICI

JULIOL

JULIOL

dissabte, 28 de gener del 2012

TIPUS DE LLEVATS

* Aquesta entrada és simplement un petit apunt per situar-nos abans de començar a fer pa i coques.



Llevat en pols o llevat químic
Per cuinar coques i pastissos que no han de reposar i han de pujar ràpid. Penseu que s'activa amb l'escalfor i actua molt ràpid. No n'abuseu doncs llavors us deixaria un regust entre amarg i àcid.


Llevat de forner o llevat premsat
Pensat per fer servir en plats que s'han de reposar una estona abans de cuinar-los. Puja més lentament. Va bé per exemple, per fer pa. Es pot demanar al forn de pa que ens en venguin una mica. També en venen al Carrefour, per 0'45eur dues peces si no recordo malament...


Llevat de forner sec
El vaig descobrir fa 1 any a França. Admeto que abans no sabia ni que existia. És el que faig servir jo per fer pa a la màquina panificadora. Te l'avantatge que no caduca tan ràpidament com el llevat de forner fresc.




Massa mare
És el que en treiem de barrejar una mica de farina amb aigua i deixar en repòs un parell o tres dies. Si volem fer pa de manera assídua i voluminosa una manera de fer-lo és apartant una mica de pa abans de coure per que ens serveixi de llevat per al cap de dos dies... D'aquesta manera sempre teniu massa mare en cultiu. Aquesta mena de pa l'heu de fer amb un temps de repòs diferent del de la màquina... seria una lliço més avançada!

 
La quantitat de llevat que hem d'utilitzar en cada cas va lligada amb la de farina que utilitzem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada